Legalnosti

Politika privatnosti za Berza Bar

Politika privatnosti za Berza Bar

 

Za Berza Baru, koji je dostupan na http://berzabar.me, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste podataka koje prikuplja i bilježi Berza Bar i kako ih koristimo.

Ako imate dodatna pitanja ili vam je potrebno više informacija o našim Pravilima o privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na naše mrežne aktivnosti i vrijede za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje su podijelili i / ili prikupljali u Berza Baru. Ovo pravilo se ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene izvan mreže ili preko kanala koji nisu ove veb stranice.

 

Saglasnost

 

Korištenjem naše web stranice, ovim se slažete s našim Pravilima o privatnosti i prihvaćate njegove zahtjeve.

Informacije koje prikupljamo

 

Osobni podaci koje tražite da pružite, kao i razlozi zašto se od vas traži da im pružite, bit će vam jasni u trenutku kada od vas tražimo da navedete svoje osobne podatke.

Ako nas kontaktirajte direktno, možemo dobiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, e-mail adresu, broj telefona, je sadržaj poruke i / ili priloge možete nam poslati i bilo koje druge informacije koje vam mogu odabrati da pruži.

Kada se registrirate za račun, možemo tražiti vaše kontakt podatke, uključujući predmete kao što su ime, ime kompanije, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

 

Kako koristimo vaše podatke

 

Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući za:                            

  •    Omogućite, upravljajte i održavajte našu web stranicu     
  •    Poboljšajte, personalizirajte i proširite našu web stranicu
  •    Shvatiti i analizirati kako koristite našu web stranicu
  •    Razvijajte nove proizvode, usluge, funkcije i funkcionalnosti
  •    Komuniciramo s vama, bilo direktno ili putem nekog od naših partnera, uključujući službu za korisnike, kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije koje     se odnose na web stranicu i u marketinške i promotivne svrhe
  •    Pošaljite vam e-poštu
  •    Pronađite i sprečite prevaru

 

Datoteke dnevnika

Berza Bar slijedi standardni postupak upotrebe datoteka dnevnika. Ove datoteke evidentiraju posjetitelje kada posjećuju web lokacije. Sve hosting kompanije rade to i dio su usluga analitike hostinga. Podaci prikupljeni datotekama dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, dobavljača internetskih usluga (ISP), žig datuma i vremena, stranice upućivanja / izlaska i eventualno broj klikova. Nisu povezane s bilo kojom informacijom koja se može osobno identificirati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje web mjesta, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka.

 

Kolačići i veb svetioni

Kao i bilo koja druga web lokacija, Berza Bar koristi ‘kolačiće’. Ovi kolačići koriste se za pohranu podataka uključujući preferencije posjetitelja i stranice na web mjestu kojima je posjetitelj pristupio ili posjetio. Te se informacije koriste za optimiziranje korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naših web stranica na temelju vrste pretraživača i / ili drugih informacija.

Za općenitije informacije o kolačićima, molimo pročitajte „Šta su kolačići“ . 

 

Pravila o privatnosti oglašavačkih partnera

 

Možete pogledati ovu listu da biste pronašli Pravila o privatnosti za svakog od reklamnih partnera Berza bara.

Oglasni poslužitelji ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript ili web Beacon koji se koriste u svojim oglasima i vezama koje se pojavljuju na Berza Baru, a koje se šalju izravno na preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove se tehnologije koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personaliziranje reklamnog sadržaja koji vidite na web stranicama koje posjetite.

Imajte na umu da Berza Bar nema pristup ili nadzor nad ovim kolačićima koji koriste treći oglašivači.

 

Pravila o privatnosti trećih strana

 

Politika privatnosti tvrtke Berza Bar ne odnosi se na ostale oglašavače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da se za detaljnije informacije konzultirate sa odgovarajućim Pravilima o privatnosti ovih trećih oglašavačkih poslužitelja. To može uključivati ​​njihovu praksu i uputstva o tome kako da odustanete od određenih opcija. Kompletnu listu ovih Pravila o privatnosti i njihove veze možete pronaći ovdje: Veze za politiku privatnosti.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem vaših pojedinačnih opcija pretraživača. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web lokacijama preglednika. Šta su kolačići?

 

Prava o privatnosti CCPA (ne prodavati moje lične podatke)

 

Na osnovu CCPA, između ostalih prava, kalifornijski potrošači imaju pravo na:

Zatražite da tvrtka koja prikuplja lične podatke potrošača otkriva kategorije i specifične dijelove osobnih podataka koje je poduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatražite da tvrtka izbriše sve osobne podatke o potrošaču koje je poduzeće prikupilo.

Zatražite da tvrtka koja prodaje lične podatke potrošača, a ne da prodaje osobne podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

 

Prava na zaštitu podataka GDPR

 

Željeli bismo osigurati da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da tražite kopije vaših ličnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.

Pravo na ispravku – imate pravo tražiti da ispravimo bilo koje podatke za koje smatrate da su netačni. Također imate pravo tražiti da ispunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.

Pravo na brisanje – Imate pravo da zatražite da mi obrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.

Pravo na ograničavanje obrade – Imate pravo da zatražite da ograničavamo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo tražiti da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

 

Informacije o djeci

 

Drugi dio našeg prioriteta je dodavanje zaštite djeci dok koriste internet. Ohrabrujemo roditelje i staratelje da promatraju, učestvuju u i / ili nadgledaju i vode svoje mrežne aktivnosti.

Berza Bar svjesno ne prikuplja nikakve lične podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo takve podatke na našoj web stranici, toplo vas ohrabrujemo da nas odmah kontaktirate i učinit ćemo sve da što prije učinimo. ukloni takve podatke iz naše evidencije.

Subscribe

Join Our Newsletter